Eigen ontwikkelde doekenwasser voor de glastuinbouw

Home » Doekenwasser

Technische omschrijving

 

Vanaf december 2010 hebben wij speciaal een voor in de glastuinbouw op maat gemaakte doekenwasser gebouwd waarmee op aangewezen locatie van een tuinder de doeken kunnen wassen zodat er minder transport van doeken plaats vind en groot voordeel de doeken blijven altijd op het bedrijf van de tuinder, dus er kan geen verwarring ontstaan van wie welke doeken zijn. Groot voordeel is ook als er verschillende lengtes bij zijn dat de tuinder deze ook zelf beter uit elkaar kan houden, dit omdat we de machine met 1 man bediening leveren op huurbasis per dag en dat er dan 1 iemand van de tuinder zelf erbij is om mee die doeken te wisselen.

TECHNISCHE  DETAILS

Deze stroken varieren in breedte van 0.90 tot en met 1.40 mtr en qua lengte van 10 mtr tot wel 200 mtr. We halen deze stroken doek door onze machine heen waar hij aan de ene kant vuil is opgerold en doormiddel van houtenschrappers die tevens ook de plooien uit het doek strijken, de grofste resten eraf schrapen, waarnaar er water word opgesproeid om vervolgens de borstels 2 a 3 stuks in het water te laten draaien waardoor deze een nog betere reinigingscapaciteit hebben en als het doek hier dan doorheen is komt het speciale van de machine, de roterende hogedruk koppen die op het doek kokend heet water onder hoge druk  spuiten waardoor het doek optimaal te reinigen is en tegelijk ook de eventuele aanwezige virussen en bacteriën doden. Omdat wij een constante tempratuur aanhouden van 100 graden.

Capaciteit hangt af van de bevuilingsgraad en lengte van de doeken maar deze zal tussen 1000mtr en 1400 mtr (lengte mtrs doek) per uur uit komen. Per 1ha kasopp. ligt aan lengte +/-5400 mtr stroken doek.

Meer informatie?

Neem nog vandaag contact met ons op om uw persoonlijke wensen en/of situatie te bespreken.